Breakfast at Tiffany's

Breakfast at Tiffany's

“Breakfast at Tiffany’s” e un film clasic despre dragoste, stereotipuri și alienare socială. Audrey Hepburn joacă perfect rolul lui Holly Golightly. E rebelă, independentă și se îmbracă în ținute elegante semnate Givenchy. Are un farmec irezistibil și o poveste controversată în spate.

Filmul începe cu un cadru în care apare Holly, îmbrăcată într-o rochie neagră lungă, savurând micul dejun în fața magazinului de bijuterii Tiffany’s. New York-ul anilor ’61 este luxuriant și încorsetat în stereotipuri. Holly locuiește împreună cu o pisică fara nume. Are un vecin asiatic, Mr. Yushioni, care e mereu deranjat de apariția ei. E comic în accesele sale și contrastează puternic cu frumusețea și eleganța lui Holly.

Apariția lui Paul Varjak, jucat de George Peppard, este...

Citeste mai departe
"Alexis Zorba" sau o prietenie dincolo de viata

"Alexis Zorba" sau o prietenie dincolo de viata

Am vizitat Grecia de două ori și m-aș mai întoarce cu drag. Pe Acropole am simţit că sunt undeva deasupra lumii, într-un templu al perfecţiunii geometrice. Îmi vin în minte străzile cu lămâi, portocali şi măslini, gustul amărui-dulceag al smochinelor. Cel mai mult mi-a plăcut însă Zorba...să dansez pe Zorba Grecul. Paşii aceia şi ritmul mă purtau departe, undeva la capătul lumii. Şi atunci mi-am amintit de Alexis Zorba, marele dansator ce sfida gravitaţia.

În ”Alexis Zorba”, Nikos Kazantzakis surprinde destinul a două personaje care aparţin a două generaţii diferite. Zorba, la cei şaizeci de ani ai lui, dansează ca un zeu şi cântă la santuri. Jupânul e însă tânăr, până în treizeci de ani şi scrie cărţi. Primul se poartă de parcă n-ar muri niciodată....

Citeste mai departe